Jak poznám, že je čas přejít na pasivní investování?
Už nějakou dobu uvažuju o tom, jak se posunout od aktivního investování k něčemu, co se dá nazvat pasivním přístupem. Jenže nevím, kdy vlastně nastává ta správná chvíle. Mám pocit, že jsem strávil spoustu času sledováním trhů, analyzováním grafů a snažením se najít nejlepší příležitosti, ale teď začínám mít pocit, že mi to zabírá víc času než užitku. Jaké signály bych měl brát v úvahu, abych si byl jistý, že je čas na pasivní investování? Je to spíš o tom, jak se cítím psychicky nebo jde víc o nějaké konkrétní finanční ukazatele? Myslím na to, kolik času jsem ochoten do investic dávat a jestli to vůbec má smysl. A co třeba moje současné portfolio? Jak velký by měl být podíl pasivních investic v mém celkovém portfoliu? Všude se mluví o výhodách pasivního investování, jako je menší stres a nižší náklady na správu, ale opravdu to funguje pro každého? Jak poznám, že už jsem udělal dost aktivních kroků a že je čas zvolnit tempo a nechat peníze pracovat samy? Jaké jsou vaše zkušenosti s tímto přechodem? Děkuju za pomoc!