Charts.cz/Fórum/Co jsou nejlepší kryptoměny pro dlouhodobý pasivní příjem?

Co jsou nejlepší kryptoměny pro dlouhodobý pasivní příjem?

Zdravím všechny, tak se snažím najít nějaké informace ohledně kryptoměn, které by mi mohly pomoci vytvořit nějaký pasivní příjem. Vím, že spousta lidí mluví o různých možnostech, jako je staking nebo yield farming, ale mě by zajímalo, které konkrétní kryptoměny se na to hodí nejlépe. Zkoušel jsem pár věcí, ale nevím, jestli to, co dělám, má smysl. Vnímám to tak, že s každou investicí přichází riziko a rád bych se ujistil, že investuji do projektů, které mají dobrou perspektivu a snahu o stabilitu. Slyšel jsem o Ethereu 2.0 a jeho stakingu, ale co další možnosti? Jaké jsou vaše zkušenosti s kryptoměnami jako Cardano nebo Polkadot? A co třeba nějaké stablecoiny? Není lepší investovat do něčeho stabilnějšího? Rád bych se dozvěděl, jaké výnosy je možné očekávat a jak dlouhé období je ideální držet tyto kryptoměny pro pasivní příjem. Máte nějaké tipy na projekty, které by mohli mít potenciál v budoucnosti? A co si myslíte o decentralizovaných financích jako celku? Jak se na to díváte vy? Budu vděčný za všechny rady a tipy!

171 slov
1.7 minut čtení
5. 2. 2024
Patrik Říha
Patrik Říha

Jasně, pasivní příjem z kryptoměn je teď hodně žádaný. Staking je fakt jedna z nejlepších cest. Ethereum 2.0 má velký potenciál, ale nezapomeň, že při stakingu jsou i rizika, jako třeba cenu ETH. Cardano a Polkadot jsou taky fajn, oba mají solidní ekosystémy a možnosti stakingu s docela slušným výnosem. Cardano ti může přinést kolem 4-5% ročně a Polkadot je na tom podobně.

Pak tu máme stablecoiny, jako USDC nebo DAI, které můžeš použít pro yield farming na DeFi platformách. Ty nabízejí stabilní výnosy a mnohdy přes 10% ročně, ale s tím jde ruku v ruce i riziko použití těchto platform. Hlavně si dávej pozor na smart kontrakty a hacky.

Obecně platí, čím delší horizont držení, tím lépe. Takže klidně pár let. Pokud jde o DeFi, tak to je současný trend a má to velký potenciál do budoucna. Myslím, že bys měl diversifikovat mezi několik projektů a sledovat novinky v oboru.

149 slov
1.5 minut čtení
1. 10. 2023
Zuzana Švecová
Zuzana Švecová

Takže, pokud hledáš kryptoměny pro pasivní příjem, tak Ethereum 2.0 je fakt dobrý tip. Máš možnost stakeovat a dostávat odměny. Cardano a Polkadot jsou taky super, obě mají solidní staking programy s dobrými výnosy. Cardano se snaží o ekologičtější přístup, což je fajn.

Pak jsou tu stablecoiny jako USDC nebo DAI, ty jsou víc stabilní a můžeš je půjčit na různých platformách za slušný úrok. Sice to nejsou klasické kryptoměny v pravém slova smyslu, ale stabilita za to stojí.

Ohledně výnosů, tak staking může nabídnout třeba 5-10%, záleží na konkrétním projektu a jak dlouho to držíš. Pokud jsi ochotný investovat na delší dobu, klidně i roky, tak to může mít smysl. Decentralizované finance (DeFi) jsou zajímavý trend, ale dávej pozor na rizika a podvody.

Hlavně si udělej vlastní průzkum a nezapomeň diversifikovat, aby ses ochránil před případnými ztrátami. Hodně štěstí!

138 slov
1.4 minut čtení
21. 9. 2024
Kristýna Volfová
Kristýna Volfová