Charts.cz/Fórum/Jak začít investovat do NFT, když už mám akcie a kryptoměny?

Jak začít investovat do NFT, když už mám akcie a kryptoměny?

Mám už nějaké zkušenosti s investováním, konkrétně jsem se naučil, jak obchodovat s akciemi a kryptoměnami. Teď ale slyším hodně o NFT a neustále přemýšlím, jestli bych měl rozšířit své portfolio i o tuto formu digitálních aktiv. Jenže nevím, kde začít. Zajímalo by mě, co všechno bych měl mít na paměti, než se do toho pustím. Jaké platformy jsou nejlepší pro nákup a prodej NFT? Potřebuju k tomu nějaké speciální peněženky nebo stačí ta, co už používám na kryptoměny? Jak moc se musím orientovat v umění nebo kultuře, abych byl schopný vybrat si hodnotné NFT? Je tady někdo, kdo už má zkušenosti s investováním do NFT a mohl by mi dát pár tipů nebo sdílet osobní příběh? Rád bych věděl, jestli je to teď dobrý čas na investice do NFT nebo jestli se mám radši počkat. Jaké jsou hlavní rizika spojená s tímto trhem a jak je mohu minimalizovat? Děkuju všem za rady!

153 slov
1.5 minut čtení
28. 1. 2025
Milada Koutná
Milada Koutná

Jasně, rozumím ti. Investování do NFT je teď hodně trendy, ale je to taky dost riskantní. Pokud už máš zkušenosti s akciemi a kryptoměnami, tak máš výhodu, ale NFT jsou trochu jiná liga. Nejdřív si vyber správnou platformu – OpenSea a Rarible jsou nejznámější, ale můžeš zkusit i další jako Foundation nebo Nifty Gateway. Budeš potřebovat peněženku, většina lidí používá MetaMask, která je kompatibilní se spoustou platforem. Pokud už používáš peněženku na kryptoměny, tak ji pravděpodobně můžeš použít i na NFT, ale ujisti se, že podporuje tokeny ERC-721 a ERC-1155.

Co se týče hodnoty NFT, tak to je hodně o osobním vkusu a trendu, takže doporučuji sledovat umělce a projekty, které tě zajímají. Na začátku může být dobrý nápad investovat do levnějších NFT, abys získal zkušenosti bez velkého rizika. Teď je asi lepší být opatrný – trh je dost volatilní a ceny mohou hodně kolísat. Hlavní rizika zahrnují ztrátu hodnoty a podvody, takže si dej pozor na projekty s dobrou reputací a nevkládej vše do jednoho košíku. Obecně platí se pořád vzdělávat a sledovat trendy. Tak hodně štěstí!

177 slov
1.8 minut čtení
5. 4. 2022
Andrea Burešová
Andrea Burešová

Takže, investování do NFT může být super, ale je dobrý vědět, do čeho vlastně jdeš. Nejdřív si zřiď peněženku jako MetaMask nebo Trust Wallet. Tvoje současná kryptopeněženka možná nebude stačit, protože ne všechny podporují NFT. Pak vyber platformu jako OpenSea nebo Rarible, tam se dá nakupovat a prodávat.

Co se týká umění, nemusíš být expert, ale trochu přehled o trendech a autorech se hodí. Sleduj komunity na Twitteru nebo Discordu, tam se často diskutuje o hodnotných projektech.

Jestli je teď dobrý čas investovat? No, trh s NFT je dost volatilní, takže to chce cit. Zvaž rizika – můžeš přijít o prachy, pokud koupíš něco bez hodnoty. Zkus začít s menšími částkami a postupně se orientuj.

A nezapomeň na due diligence – prozkoumej projekty před investicí, sleduj jejich historické prodeje a co o nich říkají ostatní investoři.

136 slov
1.4 minut čtení
27. 10. 2024
Luboš Černý
Luboš Černý