Co by mělo být hlavním faktorem při investování do NFT?
V poslední době se hodně mluví o NFT a jejich roli v investičním světě, ale jsem trochu ztracený v tom, co vlastně hledat, když chci investovat. Někdo říká, že by to měly být umělecké díla, jiní zase mluví o komunitě a podpoře tvůrců. Jak důležité je třeba sledovat historii prodeje nebo to, kolik lidí daný projekt sleduje na sociálních sítích? Je dobré mít na paměti, jak moc je daný NFT unikátní nebo jestli má vůbec nějakou reálnou hodnotu? Měly by nás zajímat technické detaily jako smart kontrakty a blockchain technologie, na které jsou NFT postavené, nebo se mám soustředit čistě na to, co se mi líbí a co si myslím, že bude mít hodnotu do budoucna? Jak moc by měl hrát roli osobní vkus versus objektivní tržní analýza? A co třeba riziko? Je to opravdu tak volatilní investice nebo se dá najít nějaká stabilita i v tomto světě digitálních aktiv? Zajímalo by mě také, jaké faktory ovlivňují cenu NFT a jestli jsou nějaké konkrétní projekty, na které bych se měl zaměřit. Rád bych slyšel názory a zkušenosti ostatních investorů, protože jsem s tímto světem teprve na začátku a chci se vyhnout nechtěným chybám. Co tedy považujete za klíčové faktory při rozhodování o investici do NFT?