Jak si ověřit, jestli je NFT projekt skutečně legit?
V poslední době se svět NFT projektů rozrostl do obrovských rozměrů a já mám pocit, že každý den se objevují nové a nové projekty, které slibují zázračné výnosy. Mám tedy pár otázek ohledně toho, jak vlastně zjistit, jestli je konkrétní NFT projekt důvěryhodný nebo jestli se jedná o další podvod. Jaké jsou ty hlavní signály, na které bych měl dávat pozor? Měli bychom se dívat na tým za projektem? Jak zjistit, zda mají nějakou historii nebo zkušenosti v oblasti kryptoměn? Je důležité sledovat jejich sociální média a zapojení komunity? Co když je projekt úplně nový a nemá zatím žádné recenze nebo reference, je to automaticky varovný signál? A co whitepaper? Jak moc podrobný by měl být? Dále by mě zajímalo, jak ověřit samotnou technologii – je třeba mít nějaké technické znalosti, abych mohl posoudit kvalitu smart kontraktů? Jak se vyhnout klamavým marketingovým praktikám, které často používají podvodníci ke svému prospěchu? Je dobré porovnávat ceny NFT na různých tržištích a hledat rozdíly, nebo to může být klamné? Co třeba analytické nástroje nebo watchdog služby – jsou nějaké doporučené platformy, které by mi mohly pomoci udělat si lepší obrázek o legitimitě projektu a jeho výhledech do budoucnosti? Nerad bych vyhodil peníze na něco, co se brzy ukáže jako podvod. Máte někdo zkušenosti, jak si ověřujete legitimizaci NFT projektů? Každý tip by mi určitě moc pomohl!