Měl bych koupit zlato, nebo spíš akcie v těžkých časech?
Jsem v takové situaci, kdy se snažím přijít na to, jak nejlépe investovat své peníze v těchto těžkých časech. Hlavně přemýšlím, jestli je lepší investice do zlata, které má pověst bezpečného přístavu, nebo raději do akcií, které mohou nabízet vyšší výnosy, ale zároveň i větší rizika. Zlato podle mě funguje jako pojistka proti inflaci a ekonomické nejistotě, a tak se mi zdá rozumné mít ho ve svém portfoliu. Na druhou stranu jsem slyšel, že akcie, zejména ty kvalitní, mají potenciál růst i v krizových obdobích, pokud se ovšem vybere ta správná firma. Mám obavy z volatility akciového trhu a do jaké míry by mě mohly ovlivnit špatná ekonomická rozhodnutí. Co si o tom myslíte? Jaký názor máte na diverzifikaci mezi těmito dvěma aktivy? Myslíte si, že je momentálně vhodnější soustředit se na zlato, nebo se nebát investice do akcií? A co třeba zlaté ETF versus tradiční akcie? Bude to pro mě lepší ochrana mého majetku v těchto nejistých časech? Jaké máte zkušenosti s těmito investicemi a co byste doporučili někomu, kdo se snaží najít ideální strategii pro uložení svých úspor?