Charts.cz/Fórum/Jak správně diverzifikovat investice do DeFi tokenů?

Jak správně diverzifikovat investice do DeFi tokenů?

Zajímá mě, jak rozložit své investice mezi různé DeFi tokeny. Trochu se v tom začínám orientovat, ale furt mám pocit, že je toho na mě moc. Mám pár oblíbených tokenů, které se mi líbí, ale nevím, kolik do každého z nich investovat. Je lepší mít více různých tokenů, nebo se soustředit na pár vybraných? Jaké strategie pro diverzifikaci byste doporučili, pokud jde o DeFi? A co byste řekli o riziku – je lepší investovat do stabilnějších projektů nebo zkusit také nějaké novinky, které mají potenciál? Jak si vlastně vybrat ty nejlepší DeFi tokeny a čemu se vyhnout? Kdybych chtěl začít s rozdělením portfolia třeba na 5 různých tokenů, co byste navrhli? Je nějaký poměr mezi těmi, které mám už vyhlédnuté? Taky mě zajímá, jak často bych měl přehodnocovat svou strategii a sledovat vývoj těchto projektů. Jak moc důležité je zůstat informovaný o novinkách a změnách v tomto rychle se měnícím prostoru? Díky za všechny rady!

155 slov
1.6 minut čtení
17. 1. 2025
Jakub Procházka
Jakub Procházka

Takže, když jde o diverzifikaci v DeFi, je dobrý nápad mít v portfoliu pár různých tokenů, ale jak moc jich mít záleží na tvým risku a názoroch na jednotlivý projekty. Můžeš třeba začít s 5 tokeny, co máš na seznamu. Zkus rozdělit investici tak, aby jsi měl většinu v těch stabilnějších, co už něco dokázaly, a menší část do novinek s potenciálem. Třeba 50% do těch stabilních, 30% do středně rizikových a 20% na experimenty. Důležitý je vědět, co ti každý projekt nabízí, sledovat jejich roadmapy a novinky. Pravidelně přehodnocuj portfolio - třeba jednou za měsíc, aby ses ujistil, že to stále dává smysl a nejsou tam nějaký zásadní změny nebo problémy. V DeFi se hodně mění situace rychle, takže zůstat informovanej je fakt klíčový. A určitě se vyhni projektům bez solidní komunity nebo s nejasným týmem, to většinou nekončí dobře.

141 slov
1.4 minut čtení
16. 10. 2024
Lenka Brychtová
Lenka Brychtová

Diverzifikace v DeFi je důležitá, ale taky trochu tricky. Když investuješ do různých tokenů, můžeš snížit riziko, pokud jeden z nich spadne. Doporučuje se mít mix stabilních a novějších projektů. Třeba 60 % do těch, co už něco dokazují, a zbytek do novinek s potenciálem.

Mít 5 tokenů je fajn, ale zaměř se na to, aby to nebyly všechny z jednoho sektoru. Například mít tokeny z lendingu, dexů, stablecoinů atd. Pokud máš oblíbené tokeny, rozlož do nich investici tak, že do nejvíc „bezpečných“ dáš víc a do rizikovějších míň.

O strategii přehodnocení – klidně každý měsíc mrkni na vývoj projektů a trh jako celek. To, co je teď top, může být za půl roku mrtvé. Informovanost je klíčová, sleduj novinky na Twitteru a v komunitách jako Discord nebo Reddit. Taky koukni na fórka a analýzy od zkušenějších investorů. Nenechávej to jen na náhodě.

142 slov
1.4 minut čtení
22. 10. 2024
Marie Jirásková
Marie Jirásková