Charts.cz/Fórum/Kde najdu nejlepší ETF zaměřená na sektor zdraví?

Kde najdu nejlepší ETF zaměřená na sektor zdraví?

Zdravím všechny investory a fanoušky financí! Mám dotaz ohledně investování do ETF, konkrétně bych se chtěl zaměřit na sektor zdraví. Vím, že je to velmi perspektivní oblast s mnoha možnostmi, ale nejsem si jistý, jak začít. Kde bych měl hledat ty nejlepší ETF právě v tomto sektoru? Existují nějaké konkrétní fondy, které jsou považovány za nejlepší nebo nejzajímavější? Zajímalo by mě, co byste doporučili, pokud jde o výkon, poplatky a celkový potenciál růstu. Také by mě zajímalo, zda jsou nějaké platformy nebo webové stránky, kde mohu získat podrobné informace a analýzy těchto ETF. Vím, že je důležité dělat vlastní výzkum, ale chci se ujistit, že se dívám na správné zdroje. Díky moc za jakékoli tipy a rady!

117 slov
1.2 minut čtení
1. 3. 2024
Robert Žák
Robert Žák

Hele, já jsem taky nedávno hledal nejlepší ETF na zdravotnictví. Mně se líbí třeba XLF, což je fond zaměřený na zdravotnické společnosti. Má slušný výkon a nízké poplatky. Dále bych zkusil VHT od Vanguardu, ten je taky hodně populární a má dobrou reputaci. Pokud chceš něco s větší diversifikací, tak se podívej na IYH.

Co se týče zdrojů, já používám Yahoo Finance a Morningstar. Na těchto stránkách můžeš najít hodnocení, analýzy a porovnání různých ETF. Na Redditu je taky pár skupin, kde lidi sdílejí tipy a zkušenosti. Určitě se vyplatí kouknout i na výkonnost těch fondů za poslední roky a zjistit si něco o jejich strategii. Tak hodně štěstí s investováním!

111 slov
1.1 minut čtení
22. 3. 2023
Robert Řezník
Robert Řezník

Zdravím, pokud hledáš nejlepší ETF v sektoru zdraví, doporučuji se podívat na pár známých fondů. Například SPDR S&P Biotech ETF (XBI) nebo iShares NASDAQ Biotechnology ETF (IBB) jsou hodně populární a mají dobrou historii výkonu. Vždycky se koukám na jejich poplatky, což je důležité, abys zbytečně neplatil moc na správě.

Jako zdroj informací bych doporučil stránky jako Morningstar nebo Yahoo Finance, kde najdeš analýzy a výkonnostní grafy. Taky zvaž nějaké investiční platformy jako Degiro nebo XTB, kde můžeš snadno obchodovat a většinou mají dobré nástroje na analýzu trhu.

Důležitý je samozřejmě vlastní výzkum, tak si to projdi pořádně a uvidíš, co ti sedí. Hodně štěstí s investicema!

107 slov
1.1 minut čtení
28. 12. 2023
Kamila Benešová
Kamila Benešová