Charts.cz/Fórum/Kde hledat nejlepší tipy na akcie s vysokým výnosem pro příští rok?

Kde hledat nejlepší tipy na akcie s vysokým výnosem pro příští rok?

Zajímalo by mě, kde se dá najít co nejlepší tipy na akcie s vysokým výnosem pro nadcházející rok. Já jsem teď v procesu investování a chtěl bych se zaměřit na akcie, které mají potenciál skvěle vydělat, ale zároveň nevím, jak začít. Je toho tolik na internetu, že se v tom ztrácím. Myslíte, že jsou nějaké konkrétní weby nebo fóra, které by mohly poskytnout cenné informace? A co třeba sledovat odborníky nebo analytiky? Má někdo zkušenosti s newslettery, které nabízejí tipy na akcie? Chtěl bych se také zeptat, zda je lepší hledat tipy v českém prostředí nebo spíš sledovat zahraniční trhy? Jaké platformy byste doporučili pro sledování trendů a analýz? Přemýšlel jsem o nějakých aplikacích, které by mi mohly pomoci s analýzou akciového trhu. Vím, že je důležité mít aktuální informace a být v obraze ohledně ekonomických událostí, ale jak to všechno skloubit dohromady? Děkuji za vaše rady!

147 slov
1.5 minut čtení
21. 1. 2022
Oldřich Vyskočil
Oldřich Vyskočil

Kde hledat tipy na akcie? To je otázka, co si pokládá asi každý, kdo se chce do investování pustit. Určitě se vyplatí sledovat různé investiční weby a fóra. Například weby jako Seeking Alpha nebo Motley Fool mají často skvělé analýzy a tipy. Na české scéně zkus třeba Investujeme.cz nebo Peníze.cz, tam najdeš informace zaměřené na naše trhy.

Sledování odborníků a analytiků je super způsob, jak získat tipy. Někteří z nich mají své newslettery, co ti můžou poslat zajímavé akcie přímo do emailu. Taky bych doporučil sledovat Twitter nebo LinkedIn, kde se pohybují investiční profesionálové a často sdílejí užitečné informace.

Ohledně mezinárodních trhů – pokud máš zájem o akcie ze zahraničí, určitě se podívej na Yahoo Finance nebo CNBC. Tam najdeš aktuální zprávy a trendové analýzy. Pro sledování trendů mi přijde dobrá aplikace Robinhood nebo aplikace jako Webull, kde můžeš snadno sledovat akcie a jejich výkon.

Je dobrý mít přehled o ekonomických událostech, takže sleduj ekonomické kalendáře a novinky. Kombinování všech těchto zdrojů ti může pomoct udělat si obrázek o tom, co kupovat. Hodně štěstí s investováním!

174 slov
1.7 minut čtení
29. 6. 2024
Matěj Rada
Matěj Rada

Pokud hledáš tipy na akcie s vysokým výnosem, tak doporučuji procházet různé investiční weby jako Yahoo Finance nebo Seeking Alpha. Dobré je taky sledovat analytiky na Twitteru nebo YouTube, tam najdeš spoustu rozborů a tipů. Co se týče newsletterů, některé jsou fakt dobré, ale pozor na ty, co slibují zázraky. Můžeš zkusit něco jako Motley Fool nebo Zacks, tam mají solidní pověst.

Ohledně českého vs. zahraničního trhu - záleží na tvém zaměření. Zahraniční trhy nabízí víc příležitostí, ale český trh má taky svoje specifika a můžeš tam najít zajímavé akcie. Pro sledování trendů a analýz bych doporučil aplikace jako TradingView nebo Robinhood, pokud chceš mít přehled o cenách a grafech.

A jo, aktuality sleduj přes ekonomické weby nebo aplikace jako Bloomberg. Všechno to chce čas a trpělivost, ale když se do toho pořádně ponoříš, najdeš super tipy a trendy.

137 slov
1.4 minut čtení
10. 9. 2024
Jaroslav Vávra
Jaroslav Vávra