Charts.cz/Fórum/Jaké jsou nejbezpečnější způsoby, jak uchovávat kryptoměny po obchodování?

Jaké jsou nejbezpečnější způsoby, jak uchovávat kryptoměny po obchodování?

Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat, jaký je vlastně nejlepší a nejbezpečnější způsob, jak uchovávat kryptoměny, když s nimi skončím s obchodováním. Je to takový divný svět a mám obavy, že pokud je nechám na burze, tak je můžu snadno ztratit nebo se stát obětí nějakého hacku. Zajímalo by mě, jestli byste doporučili používat hardwarové peněženky nebo je lepší využívat softwarové peněženky? Jaké máte zkušenosti s různými typy peněženek? A co třeba uchovávání klíčů? Je lepší je mít někde fyzicky napsané nebo si je pamatovat? Zajímalo by mě také, zda existují nějaké konkrétní značky peněženek, které jsou považovány za bezpečné. Mám pocit, že na internetu je spousta informací, ale nevím, kterým důvěřovat. Také přemýšlím o tom, jestli je dobrý nápad mít více různých peněženek pro různé kryptoměny nebo to spíš komplikuje situaci. Jak to děláte vy? Děkuji za rady!

139 slov
1.4 minut čtení
3. 9. 2020
Miroslava Dvořáková
Miroslava Dvořáková

Nejbezpečnější způsob, jak uchovávat kryptoměny, je rozhodně přes hardwarové peněženky. Tyhle zařízení jako Ledger nebo Trezor ti dají jistotu, že tvé klíče jsou offline a chráněné před hackery. Softwarové peněženky jsou o dost méně bezpečné, protože jsou připojené k internetu a víš, jak to dneska chodí… hacky jsou na denním pořádku. Co se týče uchovávání klíčů, určitě doporučuji si je napsat na papír a schovat na bezpečné místo. Paměť je fajn, ale radši mít zálohu. Mít víc peněženek pro různé kryptoměny může být užitečné, ale taky to komplikuje správu, takže to chce najít balans. Já osobně používám hardwarovku na většinu svých kryptoměn a softwarovku na menší část pro rychlé transakce. Je dobrý mít plán, co s nimi dělat po obchodování a nedávat všechno na burzu, to je jasný.

128 slov
1.3 minut čtení
31. 12. 2024
David Khýr
David Khýr

Nejbezpečnější způsob, jak uchovávat kryptoměny, je rozhodně používat hardwarové peněženky. Ty jsou offline a chrání tvé klíče před hackery. Softwarový peněženky jsou lepší pro rychlý přístup při obchodování, ale nechat tam většinu peněz je riskantní. Co se týče uchovávání klíčů, tak vždycky je dobré mít je napsané na papíře a schované někde v bezpečí. Mít je uložené v cloudu nebo na počítači může být nebezpečný. Mezi bezpečné hardwarové peněženky patří Trezor a Ledger, obě mají dobrou reputaci. Pokud chceš mít víc kryptoměn, určitě doporučuji mít víc peněženek, i když to může být trochu komplikovaný. Každopádně, důležité je nezapomínat na zálohy a držet se základních bezpečnostních pravidel.

106 slov
1.1 minut čtení
28. 10. 2023
Marek Kučera
Marek Kučera
Podobné otázky