Charts.cz/Fórum/Můžu udělat NFT i bez znalosti programování?

Můžu udělat NFT i bez znalosti programování?

Zajímám se o svět digitálních umění a NFT, a přemýšlím, jestli bych do toho mohl vstoupit i já, když nemám žádné zkušenosti s programováním. Slyšel jsem, že NFT jsou super trendy a že na tom lidi vydělávají, ale já si říkám, jestli je potřeba mít nějaké technické znalosti, abych mohl vytvořit svůj vlastní NFT. Mám pár nápadů na digitální umění, které bych chtěl prodat, ale obávám se, že bez znalosti kódování to bude nemožné. Existují nějaké platformy nebo nástroje, které mi to umožní udělat i bez toho? Když se podívám na různé weby, tak tam vidím spoustu technických termínů a nevím přesně, co všechno to znamená. Může mi někdo vysvětlit, jak ten proces funguje a jestli vůbec zvládnu vytvořit NFT pokud nejsem technicky zdatný? Díky za každou radu!

128 slov
1.3 minut čtení
14. 6. 2022
Bohuslav Rada
Bohuslav Rada

Jo, můžeš udělat NFT i bez programování! Existuje spousta platforem, jako je OpenSea, Rarible nebo Mintable, kde si můžeš vytvořit a prodat svoje digitální umění úplně bez znalosti kódu. Tyhle služby ti umožní nahrát svůj obrázek, nastavit cenu a pak ho jednoduše mintnout na blockchainu.

Celý proces je většinou dost intuitivní. Jen si musíš založit peněženku (např. MetaMask), abys mohl s kryptoměnami pracovat a platit poplatky za minting. Pak už stačí jen uploadnout tvoje dílo a sledovat, co se bude dít.

Občas se to může zdát složitý, ale neboj, většina platforem má dobré návody. Takže klidně do toho jdi a zkus to! Je to super příležitost ukázat svoje umění světu.

110 slov
1.1 minut čtení
3. 1. 2024
Irena Poláková
Irena Poláková

Jasně, že jo! Můžeš klidně udělat NFT i bez programování. Existuje spousta platforem jako OpenSea, Rarible nebo Mintable, kde si můžeš vytvořit a prodat svoje digitální umění bez toho, abys musel umět kódovat. Stačí mít nějaký obrázek nebo video, nahraješ to na tu platformu a oni ti to pak promění na NFT. Je to fakt jednoduchý, většinou stačí pár kliknutí. Ty platformy tě provedou celým procesem. Jen se podívej na poplatky za minting (vytvoření NFT) a transakce, protože to se může lišit. Takže se neboj, klidně do toho jdi!

89 slov
0.9 minut čtení
22. 9. 2024
Petr Krejčík
Petr Krejčík