Jak začít investovat do zlata v roce 2025?
Nedávno jsem začal uvažovat o investování do zlata a mám pár otázek, které bych rád probral s vámi. Zlato mě vždy fascinovalo jako bezpečné úložiště hodnoty, ale jak se vlastně do něho začít investovat v roce 2025? Co všechno bych měl vědět předtím, než se pustím do nákupu? Je lepší investovat do fyzického zlata, jako jsou zlaté cihly nebo mince, nebo raději zvolit nějaké ETF nebo akcie firem, které se zabývají těžbou zlata? Jaké jsou výhody a nevýhody každého z těchto přístupů? A co bych měl mít na paměti ohledně skladování fyzického zlata, jsou nějaká rizika? Mám také obavy z toho, jak se zlato chová v různých ekonomických situacích, takže by mě zajímalo, jak si stojí ve srovnání s jinými investicemi jako akcie nebo kryptoměny. Je zlato stále považováno za bezpečný přístav pro investory, nebo už to není takové jako dřív? Jak bych měl začít s menšími částkami, pokud teď nemám velký kapitál, a jak postupně budovat své portfolio? Máte nějaké tipy na spolehlivé zdroje informací o trhu se zlatem nebo na konkrétní produkty, které doporučujete? Děkuji za vaše rady a názory!