Charts.cz/Fórum/Jak vybrat ty nejrizikovější akcie, které mohou přinést nejvyšší zisk?

Jak vybrat ty nejrizikovější akcie, které mohou přinést nejvyšší zisk?

Zajímalo by mě, jakým způsobem se dá vybrat opravdu rizikové akcie, které by mohly přinést velké zisky? Vím, že většina lidí se snaží investovat do stabilních a ověřených společností, ale já bych rád zkusil něco jiného. Slyšel jsem o různých strategiích, jak najít akcie, které jsou na hraně a mají potenciál explodovat nahoru. Jaké faktory bych měl brát v úvahu? Je dobré sledovat třeba novinky v technologickém sektoru nebo startupy, které teprve začínají? A co analytické nástroje, jaké bych měl používat pro posouzení rizika a potenciálního zisku? Mám také slyšet o technických indikátorech nebo fundamentálních analýzách? Jak důležité je sledovat tržní trendy a ekonomické ukazatele? A co třeba sektory jako kryptoměny, biotechnologie nebo obnovitelné zdroje energie? Jaké zkušenosti máte vy s investováním do rizikových akcií a jaké konkrétní akcie jste zvolili? Co vám pomohlo při rozhodování a co byste doporučili někomu, kdo chce jít do více rizikových investic? Děkuju za rady!

151 slov
1.5 minut čtení
13. 1. 2025
Tereza Košťálová
Tereza Košťálová

Ty rizikový akcie jsou často v oblastech jako startupy, biotechnologie nebo nový technologie. Když chceš najít akcie s vysokým potenciálem, koukni na firmy, co mají revoluční nápady, nebo se zabývají něčím aktuálním jako AI nebo obnovitelný zdroje. Zprávy a trendy v oboru ti můžou hodně napovědět. Taky zkus sledovat analytický nástroje jako P/E ratio, ale dej si pozor na to, že u rizikových akcií je to někdy zavádějící. Technická analýza má smysl taky, hlavně sledování grafů a objemů obchodů. Ekonomický ukazatele a tržní sentiment hrajou velkou roli. V kryptoměnách je to ještě víc riskantní, takže tam buď obzvlášť opatrnej. Osobně jsem investoval do pár biotech firem a pár mi hodně vyrostlo, ale jsou to zároveň velký nervy. Hlavně si dej pozor na rozložení portfolia a neinvestuj víc, než si můžeš dovolit ztratit.

132 slov
1.3 minut čtení
30. 11. 2024
Monika Kočová
Monika Kočová

Když hledáš ty nejrizikovější akcie, doporučuji se zaměřit na startupy a menší firmy, co mají potenciál růstu. Sledovat novinky v technologickém sektoru je super, protože tam je hodně inovací, ale nesmíš zapomenout na biotechnologie a obnovitelné zdroje, ty jsou teď hodně trendy. Zároveň sleduj tržní trendy a ekonomické ukazatele, to ti může hodně napovědět o tom, kde bys mohl najít zajímavé příležitosti.

Analytické nástroje jako P/E ratio nebo tržní kapitalizaci ti pomůžou zhodnotit, jestli je akcie přece jen dostatečně podhodnocená. Technické indikátory jako RSI nebo MACD ti dají představu o pohybu ceny.

Osobně jsem investoval do několika biotechnologických firem a pár tech startupů. Některé vyletěly hodně nahoru, ale bylo to dost riskantní. Doporučuji si udělat důkladný průzkum a diverzifikovat portfólio, abys zmínil riziko. Taky si dej pozor na hype – ne všechno, co vypadá dobře, musí být nutně skvělá investice.

140 slov
1.4 minut čtení
30. 11. 2024
Luboš Duchoň
Luboš Duchoň