Na co si dát pozor při nákupu NFT?
Zajímalo by mě, co by měl člověk mít na paměti při nákupu NFT. Je to v poslední době hodně populární téma a já jsem se rozhodl, že bych chtěl investovat do nějakých digitálních umění nebo sběratelských předmětů. Jenže mám z toho trochu strach, protože slyším různé názory a varování. Měl bych se soustředit na kvalitu samotného díla, nebo spíše na autora a jeho reputaci? Jak důležitá je platforma, na které NFT kupuji? A co si mám zjistit o smart kontraktech – je to něco, čemu bych měl rozumět, nebo to může být v pořádku i bez hlubokého porozumění? Slyšel jsem také, že trh s NFT může být dost volatilní a občas se stává, že cena rychle klesne. Jak poznat, jestli je cena přiměřená, nebo jestli neplatím příliš? Taky mě zajímá, co když chci svoje NFT prodat později – jsou nějaké zvláštní podmínky nebo poplatky, na které bych si měl dávat pozor? A jak je to vlastně s autorskými právy u NFT? Můžu si s nimi dělat, co chci? Rád bych slyšel názory lidí, kteří už mají nějaké zkušenosti s nákupem NFT. Jaké jsou vaše tipy a rady pro začátečníka? Na co si dát pozor, abych se vyhnul případným problémům?