Charts.cz/Fórum/Jak začít investovat do NFT, když nevím, kde začít?

Jak začít investovat do NFT, když nevím, kde začít?

Přemýšlím o investicích do NFT, ale pořád mi není jasné, jak to vlastně celé funguje. Jsem úplný nováček a vůbec nevím, kde začít. Slyšel jsem, že NFT jsou jako digitální umění nebo sběratelské kousky, ale mám pocit, že je toho mnohem víc. Jaký je nejlepší způsob, jak se dozvědět o tom, co vlastně NFT jsou? Myslíte si, že bych měl začít sledováním nějakých videí na YouTube nebo čtením článků na internetu? A co platformy pro nákup NFT? Kde najdu ty nejpopulárnější a nejbezpečnější? Je třeba mít nějakou kryptoměnu, abych mohl začít investovat, a pokud ano, co byste doporučili? Jaké jsou rizika spojená s investováním do těchto digitálních aktiv? Je to něco, co by měl každý zkusit, nebo by se do toho měli pouštět jen ti, kdo tomu rozumí? Jaký typ NFT je podle vás nejlepší pro začátečníka? A co se týče ceny - jak si mám vybrat správný čas na nákup? Mám čekat na pokles cen nebo investovat hned, když mě něco zaujme? Pokud někdo má zkušenosti s investováním do NFT a může sdílet nějaké tipy nebo rady, byla bych opravdu vděčná. Chtěla bych se vyhnout chybám, které by mě mohly stát peníze. Děkuji všem za pomoc!

197 slov
2 minut čtení
18. 4. 2024
Jakub Šulc
Jakub Šulc

Takže, ohledně NFT, je to fakt zajímavý svět. Rád bych ti poradil, jak začít. První kroky by měly být zaměřeny na vzdělávání. Jo, videa na YouTube jsou dobré, ale zkuste i přečíst pár článků nebo blogů o NFT a blockchainu. Pochopíš tak lépe, co to vlastně je a jak to funguje.

Když už budeš mít nějaké základy, budeš potřebovat kryptoměnu – většina NFT se obchoduje na Ethereum síti, takže ETH bude tvoje první volba. Můžeš si ho koupit na burzách jako Coinbase nebo Binance. Potom si založ peněženku (např. MetaMask), kam si kryptoměnu uložíš a odkud budeš moci nakupovat NFT.

Pokud jde o platformy pro nákup, OpenSea je asi nejznámější a má širokou nabídku, ale jsou i další jako Rarible nebo Foundation. Vždycky se podívej na poplatky a recenze, než se pustíš do nákupu.

Risika jsou jasná – ceny NFT můžou hodně kolísat a je tu spousta podvodníků. A s investováním opatrně, zkus začít s menšími částkami než hned jít do drahých kousků. Co se typu NFT týče, možná zkus něco populárního jako digitální umění nebo herní předměty.

A co ceny? Těžko říct, jestli čekat na pokles – trh je dost nepravidelný. Pokud tě něco opravdu zaujme a máš pocit, že to má potenciál, klidně kup hned. Nejlepší je mít plán a neinvestovat impulsivně. Takže hodně štěstí! A pamatuj, nikdy do toho nedávej víc, než si můžeš dovolit ztratit.

225 slov
2.3 minut čtení
14. 11. 2024
František Vaculík
František Vaculík

Tak jo, investování do NFT může být fakt zmatený, ale je to zábava. Začni tím, že si nastuduješ základy – YouTube videa jsou super, najdeš tam spoustu návodů a tipů. Potom si přečti pár článků o tom, jak NFT fungují, co to vlastně je a jak se liší od běžného umění nebo sběratelských karet.

Když už budeš mít nějaké znalosti, potřebuješ si založit peněženku na kryptoměny, třeba MetaMask. Bez toho se k NFT nedostaneš. A jo, budeš potřebovat nějakou kryptoměnu – většinou Ethereum je nejvíc používaný, takže to doporučuji.

Pak už se můžeš podívat na platformy jako OpenSea nebo Rarible – to jsou jedny z největších a relativně bezpečných míst pro nákup NFT. Ale měj na paměti, že investice do NFT může být riziková, ceny skáčou nahoru a dolu jako na horské dráze.

Co se týče typu NFT, zkus začít s něčím, co tě baví – třeba digitální umění nebo herní předměty. A ohledně cen – pokud něco opravdu chceš a líbí se ti to, klidně kup hned, ale hlídej si trh a nebuď příliš impulzivní. Vždycky je dobrý mít přehled o tom, jak se ceny chovají.

A nakonec – investuj jen tolik, kolik si můžeš dovolit ztratit. Je fajn zkoušet nové věci, ale buď opatrná a nesázej všechno na jednu kartu.

208 slov
2.1 minut čtení
26. 10. 2024
Pavel Holuša
Pavel Holuša