Jak často měnit poměr mezi akciemi a kryptoměnami?
Zajímá mě, jak často by se měl měnit poměr investic mezi akciemi a kryptoměnami. Samozřejmě chápu, že obě kategorie mají své výhody a nevýhody, ale je těžké najít nějaké konkrétní doporučení, co se týče úpravy tohoto poměru. Občas slyším, že by se měl člověk řídit aktuálními trendy na trhu nebo ekonomickými zprávami, ale to všechno to vlastně dává smysl jen do určité míry. Co když trh s kryptoměnami zaznamená prudký růst? To bych měl přehodnotit svou strategii a přesměrovat více peněz do těchto digitálních aktiv? A naopak, když akcie klesají, mám se jich zbavit a přejít na stabilnější formy investic? Jaké jsou tedy nejlepší praktiky? Kolik procent by mělo být v akciích a kolik v kryptoměnách? Měli bychom se řídit nějakými konkrétními pravidly nebo spíše intuitivně reagovat na situaci na trhu? Rád bych slyšel názory zkušenějších investorů nebo lidi, co už s tím mají nějaké zkušenosti. Jsem si vědom, že investování je osobní cesta a co funguje jednomu, nemusí fungovat druhému, ale třeba byste mohli poskytnout nějaké užitečné rady nebo tipy na to, jak se orientovat ve světě akcií a kryptoměn. Jaký je váš názor na pravidelné přehodnocování portfolia? Měli bychom se snažit o nějakou diverzifikaci nebo je lepší mít zaměřené investice?