Jak vybrat vhodné ETF pro začátečníka?
Když se člověk rozhodne investovat do ETF, jak vlastně začít a co všechno by měl zohlednit? Já jsem v tom teď úplně nováček a mám pocit, že je toho hrozně moc, co se musí vzít v úvahu. Například, jaký je vlastně rozdíl mezi různými typy ETF? Slyšel jsem něco o akciových ETF, dluhopisových a možná i komoditních, ale nemám ponětí, co by pro mě bylo nejlepší. Také mě zajímá, jaké faktory ovlivňují výběr ETF - je důležité sledovat náklady na správu, nebo spíše výnosy? A co likvidita, je to něco, co bych měl mít na paměti? Rád bych investoval dlouhodobě, takže by mě zajímalo, jak zjistit, která ETF mají dobrou historii a jsou stabilní. Je dobré se podívat na výkon za poslední roky nebo se zaměřit na něco jiného? Další věc, co mě trápí, je to, kolik peněz bych měl investovat do jednoho ETF. Je lepší rozložit investici do více fondů nebo se zaměřit jen na jeden? A jak moc bych měl být opatrný při výběru ETF s vyšším rizikem versus těmi konzervativnějšími? Bude mi někdo ochoten poradit, jak se v tomhle světě zorientovat a co všechno by měl začátečník vědět před tím, než se pustí do investování do ETF?