Kdo může investovat do ETF a jak to funguje?
Zajímalo by mě, kdo všechno se vlastně může zapojit do investování do ETF? Myslím tím, jestli je to jen pro lidi, co mají hodně peněz, nebo jestli je to dostupné i pro běžného smrtelníka jako jsem já. Jak to vůbec funguje? Jaké jsou třeba minimální investice a jak se vlastně dá začít? Je potřeba mít nějakého makléře nebo se to dá udělat vše online? Hledám informace o tom, jak se liší ETF od klasických akcií, jestli je v tom nějaký velký rozdíl. A co když bych chtěl investovat do víc ETF najednou? Je to složitější než nakupovat akcie jednotlivě? Jaké jsou výhody a nevýhody těchto fondů? Chtěl bych vědět, zda je lepší investovat do jednoho fondu nebo rozložit investici mezi víc různých ETF. Navíc mě zajímá, jaký má vliv trh na cenu těchto fondů. Může mi někdo přiblížit, jak vlastně probíhá obchodování s ETF a na co si dát pozor? Mám pocit, že na téma ETF je spousta informací, ale já bych rád měl jasno v tom, jestli je to něco pro mě. Rád bych slyšel i osobní zkušenosti lidí, co do ETF už investovali. Odkud vlastně začít a co všechno musím vědět předtím, než se rozhodnu investovat svoje peníze do těchto fondů?